استفاده از وب فونت های ایمن در طراحی سایت
در زمان های گذشته که هنوز استفاده از فضای مجازی و وب سایت ها آنچنان متداول نبود ، فونت های ابتدایی به عنوان وب فونت های ایمن در اغلب وب سایت ها استفاده می شدند که مشابه همان فونت های به کار برده شده در کامپیوتر ها بودند.
با گذشت زمان و رواج استفاده از سایت ها ، به تدریج فونت های استانداری برای سایت ها معرفی شدند که به آن ها وب فونت گفته میشد. امروزه این اصطلاح برای فونت های رایج وب به کار برده میشود. در ادامه با اصطلاح وب فونت و تاریخچه آن آشنا می شوید.
تعریف وب فونت و جایگاه آن در طراحی سایت
معرفی قانون @font-face
برای فونت ها و قوانین مربوط به استفاده از آن ها ، قانونی جهانی تحت عنوان @font-face معرفی شده است که اولین بار روی نسخه 5.5 اینترنت اکسپلورر تست شد و مورد استفاده قرار گرفت.
در این قانون، موارد مربوط به CSS3 نیز پوشش داده میشود که در طراحی سایت حائز اهمیت است. نکته مهمی که در استفاده از این قانون وجود دارد ، هماهنگی آن با مرورگر های مدرنی نظیر فایرفاکس و کروم است.
علاوه بر این قانون ، سرویس های مختلفی از جمله Google Fonts API ، استفاده از فونت های مختلف را در طراحی سایت ساده تر از گذشته کرده اند.
قابلیت وب فونت ها
با استفاده از این فونت ها ، می توانید فونت هایی که در کامپیوتر شما نیز تعبیه نشده است مشاهده کنید. به این معنا که مرورگر شما فونت مربوطه را در کوتاه ترین زمان در فضای وب جست وجو کرده و نمایش می دهد.
مزایای استفاده از وب فونت ها
با وب فونت ها می توان به جای تصاویر از متن ها استفاده کرد و در مواقعی که فونت دلخواه شما موجود نیست ، مرورگر تلاش می کند که فونت استاندارد دیگری را جایگزین کند.
بالای 90 درصد از مرورگر های موجود و مدرن ، از جمله سافاری ، فایرفاکس و…از وب فونت ها پشتیبانی می کنند.