تعریف یک وبسایت نسل چهارم
وبسایت نسل چهارم همه عناصر یک وبسایت نسل سوم را دارد بعلاوه موارد زیر:
1. استفاده مناسب از نشانه گذاری (HTML): تنها بهکارگیری تگهای ساختاری در HTML، استفاده از CSS، استفاده مناسب از تگهای ساختاری در صفحه آرایی (مثلاً ترتیب تگ <h> در یک سند).
2. احترام به قابلیت استفاده در طراحی سایت : با استفاده از پوستههای به اثبات رسیده
3. صفحات وب و وبسایتهای آگاه از عملکرد موتورهای جستجو.
4. ساختار بندی خوب – امکان روزآمدسازی آسان.
5. قابلیت چاپ خودکار با استفاده از فایلهای CSS پیوند خورده به واسطهای CSS.
6. مخلص کلام: وبسایت سازگار با استانداردهای وب.
سخت افزاری که برای شروع طراحی وب سایت به آن نیاز دارید
برای ایجاد صفحات وب به هیچ سخت افزار خاصی نیاز ندارید. فقط یک رایانه استاندارد و اتصال اینترنتی که بتوانید بوسیله آن وبسایتتان را روی وب قرار دهید (آپلود کنید). البته چنین فرض کردهایم میخواهید وبسایتتان را روی وب بگذارید.
خوشبختانه، طراحی وب است مثل ساخت انیمیشن 3D نیست که برای داشتن مزیت رقابتی، به آخرین و قویترین رایانه بازار نیاز داشته باشید. این روزها رایانههای خانگی آنقدر قوی و سریع هستند که حتی یک رایانه سه یا چهار ساله هم برای جواب دادن به تمام نیازهای طراحی سایت بیش از اندازه کافی باشد. اگر هنوز متقاعد نشدهاید و خیال دارید چند صد هزار تومان خرج کنید و رایانه جدیدی بخرید، لطفاً با خودم تماس بگیرید!
صفحات HTML اسناد متنی سادهای هستند
طراحی وب سایت کم و بیش به معنی ایجاد صفحات HTML است. صفحات HTML تنها اسناد متنی سادهای هستند که از «کلید – واژهها» استفاده میکنند که تگ یا همان برچسب نامیده میشوند. برای کوتاه کردن سخن، ساخت و ویرایش اسناد متنی ساده آنقدر آسان است که دستگاههای رایانهای دستی [مانند تبلتها و گوشیهای هوشمند یا حتی برخی از انواع قدیمیتر آن – مترجم] هم به راحتی میتوانند آنها را نمایش دهند! راستی، برای محکم کاری، باید بگویم حتی قدرتمندترین PDAهای دستی (دستیار دیجیتال شخصی) هم فقط بخش کوچکی از قدرت و سرعت ضعیفترین رایانههای رومیزی و یا لپ تاپها را دارند.
خوب، برخی از شماها داردی داد و فریاد میکنید که صفحات وب فقط متن و HTML نیستند. بعضی تصاویر هستند که باید ساخته و در داخل صفحات وب قرار داده شوند و همهمان میدانیم که واقعاً اصلاح تصویر میتواند مقدار زیادی از شیره جان (قدرت رایانه) را بکشد. این مسئله در کار چاپ واقعاً مصداق دارد (زمانی که حجم تصاویر باید بسیار سنگین تر از حالت معمول باشد)، اما در طراحی وب چنین چیزی وجود ندارد، زیرا تصاویر استفاده شده در صفحات وب (در فرمتهای GIF، JPEG و PNG) باید واقعاً کوچک و سبک ساخته شوند تا همه عمرمان صرف دانلود کردن آنها نشود. به طور خلاصه، همه اینها بدین معنا است که تصاویر تنها زمانی که قدرت بالا نیاز دارند که حجیم و سنگین باشند.
طراحان گرافیکی که با کار چاپ آشنایی دارند، میدانند که تصاویر استفاده شده در صفحات وب (و تمام عناصر گرافیکی نمایش داده شده در صفحه نمایش) باید تا اندازه 76- 72PPI (DPI) کوچک شوند؛ کنتراستی بسیار بزرگتر از حالت معمول 300 DPI که دنیای چاپ میطلبد!